mdklaczynska
    home     over de schrijver     publicaties    contact    links
polski    english    nederlands    
 
 

Serie boeken onder de gemeenschappelijke titel Chrissie's belangrijke gesprekken over de wereld

Hoe leer je een kind onafhankelijk besluiten nemen, vooral als ze in tegenspraak zijn met levensstijl, mode en standpunten van iedereen in de omgeving? Een kind leren om "te zijn" is in feite belangrijker dan om "te hebben". Hoe ontwikkel je bij een kind een sterke moed, waarmee hij zijn eigen weg kan volgen en zich goed kan gedragen?

De hele serie, geschreven door Malgorzata D. Klaczynska, is gewijd aan belangrijke sociale onderwerpen.
Chrissie, hoofdpersoon van de serie, en een paar vrienden wonen in een klein dorpje ver van de grote beschaving. De kinderen komen tijdens hun avonturen verschillende ongewone situaties tegen. In het begin van de situaties die zij ervaren lijkt het slechts een deel van hun kinderwereld te zijn, later blijken ze in werkelijkheid onderdeel te zijn van iets heel belangrijks.

Boeken voor mensen die gevoelig zijn voor andere mensen en de toekomst van de wereld van ouders en voor kinderen die meer begrijpen dan hun ouders denken.


conversations about the tolerance book

Chrissie, de hoofdpersoon in de reeks boeken, komt voor het eerst in contact met het fenomeen intolerantie. In haar vriendengroep is één meisje die ze willen buitensluiten. Wat maakt haar anders dan de anderen? Is het wel een goed idee om haar buiten te sluiten?Chrissie en haar vrienden zoeken naar antwoorden. Haar vader en opa blijken heel behulpzaam te zijn. Gedurende de goede gesprekken met hen leren de kinderen de gevolgen van tolerant en intolerant gedrag. Heeft tolerantie een grens en kan iets intolerantie rechtvaardigen?
Te koop eerste deel van de serie: Gesprekken over tolerantie, Gdansk 2013
[Poolse editie: Rozmowy o tolerancji] - verkrijgbaar in boekenwinkels en online boekenwinkels.

REVIEWS IN HET POOLS:
http://moznaprzeczytac.pl/wazne-rozmowy-krysi-o-swiecie-tom-1-rozmowy-o-tolerancji-malgorzata-danuta-klaczynska/
http://napieknej.wordpress.com/2013/10/27/wazne-rozmowy-krysi-o-swiecie-malgorzata-danuta-klaczynska/
http://annasikorska.blogspot.nl/2014/05/magorzata-d-kaczynska-wazne-rozmowy.html


conversations about the tolerance book Na het analyseren van tolerantie is de tijd nu gekomen om geconfronteerd te worden met consumentisme, het grootste probleem van de moderne mensheid. Chrissie en haar vrienden stuiten op veel moeilijke vragen en ze moeten ernstige beslissingen nemen. Gelukkig kunnen ze altijd rekenen op Chrissie's vader en opa. Dankzij hun hulp zal stap voor stap het mysterie worden opgelost, dat het kopen van nieuwe gadgets, speelgoed, snoepjes of onnodige kleren, met vrijheid van geest en liefde voor de natuur een verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkeling is en onze gehele planeet.

Te koop tweede deel van de serie: Gesprekken over consumentisme, Gdansk 2013 [Poolse editie: Rozmowy o konsumpcjonizmie] - verkrijgbaar in boekenwinkels en online boekenwinkels.

[Poolse editie: Rozmowy o homoseksualności]